Blog

REALITNÝ TRH 2023

Všetci vidíme, aká je momentálne situácia za hranicami našej krajiny, aká je klíma v našej spoločnosti a ako to celé dopadá na náš domáci realitný trh. Určite je negatívom aj zvyšovanie splátok úverov a celkový nárast úrokov pri hypotékach. 

Na druhej strane stále je potreba niekde bývať, mladé rodiny potrebujú vlastné bývanie a stále tu bude záujem o výstavbu rodinných domov, pozemky, rekreačné záhrady či chatky. Nezastaví sa ani tento rok tento prirodzený proces.

Často dostávam otázku, ako to bude s cenami v tomto roku. Osobne si myslím, že ceny starších nehnuteľností pôjdu dole, ale ceny pozemkov v okolí Prešova určite nie. Pri výstavbe sa stabilizovala ponuka materiálov a skúsení stavebníci si našli svoje, niekedy aj nové možnosti a nových dodávateľov.

JK REAL realitná spoločnosť ide ďalej svojou cestou. Stále je tu tím ľudí, ktorí si profesionálne robia svoju prácu. Je tu systém, ktorý sme vytvorili, aby sme čím viac pomohli našim klientom. V jednom kruhu je hypotekárne poradenstvo, autorizované právne služby, geodeti, architekti a spája sa to potom celé aj s manažmentom výstavby rodinných domov. Za pomoci dlhoročnej spriaznenej stavebnej firmy SIMAX je tu skutočne veľké množstvo našich spoločných spokojných klientov a zákazníkov. Určite najväčšou reklamou sú potom ich dobré referencie a odporúčania. To potom neskutočne hreje na duši a pomáha ísť odhodlane ďalej. Ďakujeme.

Novinkou bude od nového roka aj zvýšená spolupráca so spoločnosťou PEHARSTAV. Táto stavebná firma bude mať svoje rodinné domy na predaj v lokalite Medzany a v obci Kanaš pri Prešove. Momentálne sa pripravujú projekty k stavebným povoleniam. Bude sa jednať o klasické murované domy, poschodové domy a uvažuje sa aj o radovej výstavbe. Viac informácií potom aktuálne v jednotlivej inzercii. 

Ďakujem všetkým za doterajšiu dôveru. Držme si všetci navzájom palce.

S pozdravom Jozef Košč, konateľ JK REAL, s.r.o.

Späť na články